Undermountain

undermountain.jpg
Undermountain (tunnetaan myös nimellä Hullun Velhon Luolasto) on Waterdeepin alla sijaitseva maanalainen luolastokompleksi. Luolasto toimi alunperin erään kääpiöklaanin kaivoksena, mutta sitä ovat hallinneet useat tahot. Pisimpään (yli tuhat vuotta) Undermountainia on hallinnut mielipuoli velho Halaster Mustakaapu, joka sai kuitenkin surmansa luolastossa yrittäessään suorittaa voimakasta rituaalitaikuutta. Halaster kuitenkin jätti luolaston täyteen ansoja ja hirviöitä, joita hän oli vuosisatojen saatossa kahminut puolustuksekseen.

Halasterin jälkeisestä ajasta lähtien luolasto on pysynyt jotakuinkin hallitsemattomana ja Waterdeepin kaupunki on yrittänyt parhaansa mukaan eristää sen vaarat kaupunkin ulkopuolelle. Luolastoa on käytetty myös pahimpien rikollisten vankilana erinäisissä vangitsemis- karkoitus- ja kuolemantuomioissa.

Undermountainin tarkkaa pohjapiirrosta ei kenelläkään ole hallussaan, mutta tiedetään, että luolasto koostuu yli kahdestakymmenestä eri tasosta. Luolastoon on useita fyysisiä ja maagisia sisäänkäyntejä Waterdeepista, mutta nämä pidetään visusti salaisina.

Undermountain

Waterdeep, loiston kaupunki anttipaladin