Waterdeepin kaupunginvartiosto

Waterdeepin kaupunginvartiosto on joukko kaupungin hyväksi toimivia organisaatioita, joiden tehtävänä on varmistaa järjestys koko kaupungissa. Kaikilla kaupunginvartioston jaoksilla on pidätysoikeus työtehtävissä ollessaan. Kaupunginvariostoon kuuluvat seuraavat jaokset:

  • Jalkaväki
  • Laivasto
  • Griffoniratsuväki
  • Harmaakädet

cityguard.jpg

Jalkaväki

Jalkaväki on kaupunginvartioston jaoksista suurin. Sen tehtävänä on valvoa jokapäiväistä turvallisuutta maan kamaralla kaikissa Waterdeepin kaupunginosissa sekä kaupungin läheisessä ympäristössä. Lisäksi jalkaväki valvoo kaupungin portteja.

Laivasto

Laivasto valvoo meriteitse kulkevia kauppareittejä, kaupungin läheistä ympäristöä (Miekkamerellä) sekä Waterdeepin satamaa.

griffonrider.jpg

Griffoniratsuväki

Griffoniratsuväki on joukko griffoneilla ratsastavia eliittisotilaita, jotka valvovat Waterdeepin ilmatilaa partioillaan.

Harmaakädet

Harmaakädet on Waterdeepin palveluksessa oleva pieni joukko kokeneita seikkailijoita. Määrästään huolimatta joukko on Waterdeepin kaupungin vahvin ase uhkia vastaan. Harmaakäsiin turvaudutaan yleensä vain, jos muuta vaihtoehtoa ei ole, sillä heidän taistellessaan voimakkaita vihollisia vastaan tuho on valtaisaa.

Gray_Hands.jpg

Harmaakäsien jäsenet ovat Waterdeepissa verrattaen tunnettuja. Jäseniä ovat:

Waterdeepin kaupunginvartiosto

Waterdeep, loiston kaupunki anttipaladin